Álomszövő Levelek: ... 3. levél ...

 


Álmában látta a Hercegét. A vérvörös tekintetét. Az erős csontozatát és kemény arcvonalát. Borostás lágy esésű állát. Az egyenes orrát és vékonyabb ajkait. A magas és tiszteletre méltó testtartását. A sötét vértezetet, ami úgy simult a testére, mint egy második bőr. A szája szélén lévő csintalan mosolyt és a huncut fény ragyogását a szemében. Élethű volt. Úgy érezte, ha közelebb sétál megérintheti, de akármennyire is próbálta elérni, tenyerét nem tudta a férfi arcára simítani. Minden lépéssel csak távolodott, míg hirtelen szerte nem foszlott s ezzel együtt, betört a kegyetlen valóság a tudatába.

Nem sejtette mire ébredt meg. Fanyar mosollyal feküdt egy kis ideig még az álmainak képében ragadva. Legalább láthatta, még ha csak így is.

Mikor kinyitotta a szemét, Maze már nem volt mellette. Hallott, valami kaparászást és remélte, hogy nem a macska kutakodik. A forróság egyre jobban tombolt a Menedékben, de már nem zavarta. Kimászott a takaró alól, immár emberi alakban és elindult, hogy körbe nézzen. Magához vett egy vékony könyvet, majd egy megégett szélű papírt és tollat, hogy útközben, összeszedve a gondolatait, írjon Hercegének.

Édes Pokolhercegem!

El sem tudod képzelni mennyire boldog vagyok, hogy újra olvashatom a leveleidet! Kétszáz év és semmit se változtál, ha a szókincsedet nézem. Még mindig próbálsz jó benyomást tenni, pedig tudhatnád, hogy nem várom el. De rettenetesen örülök annak, hogy végre látom a kézírásod és érezhetem az illatod a papíron is. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy a mágikus erőt megtartsam. Ha csak arra használom az energiám, hogy neked írjak, már megéri, ám étkezni nem tudok, így lehet, némi késedelemmel fogod megkapni majd a levelem.

Ahogy haladt a szűk, sötét folyosókon, úgy gyulladtak fel a lámpák és burkolták a helyet sejtelmes vöröses fénybe. Minden fekete volt. A pokoli fém és az obszidián elegye, fojtogató sötétségre ítélte a helyet, de Cordelia már megszokta. Emlékezett még a palota forrongó, éjfekete köveire, amin halkan csattant a talpa.

Ha tehetném, besegítenék a háborúba, de tudom jól, nem sokáig élnék túl abban a forróságban. Olyan szívesen karolnám át a nyakad, hogy ölelésedbe veszve ragadjak örökre! Miattad érdemes lenne meghalni is! Ám a félvéreket, mivel nem bírjuk a démonok tüzének melegét hosszú ideig, hamar kihajítják a pokolból is. Milyen ironikus nemde? A Mennyországba nem kerülhetek, a Pokol pedig kitagadott.

Keserédesen nevette el magát, ahogy leírta a szavakat. Emlékezett még, apja és anyja mennyire örömtelien pillantottak rá, mégis direkt küldték őket a csatában, ahol a király zsoldosa vetett véget az életüknek. Akkor került Urához, akinek megtetszett különleges tündérszárnya. Nem mindennap mondhatja el magáról bárki is, hogy félig szukkubusz, félig pedig lángtündér.

Vártam, minden egyes nap türelmesen, hogy újra írj nekem. Én nem voltam rá képes és talán ezt a levelet se fogom tudni elküldeni neked, de reménykedem benne, hogy sikerül összeszednem annyi energiát, hogy megkapd a rég várt üzenetem.

Boldog vagyok, hogy nem haltál meg. Összetörtem volna a halálhíredet halva, ám erről több szót nem ejtek, hisz' életben vagy. Nem mellesleg, köszönöm a jó kívánságokat. Hozzád képest egy gyermek vagyok, de biztos megélek még hosszú időt, ha tudom, hogy bár csak írásban, de mellettem vagy.

Ha azt mondanám, hogy sajnálom azt, amin keresztül mész, megorrolnál rám, így nem írom le, csak burkolt üzenetben adom át ezt a kellemes, ám számodra zavarba ejtő információt.

Szélesen mosolyodott el egy rövid pillanatra. Maga előtt látta a férfi izzó, vörös tekintetét, ami morcosan pillantott rá. Érezte a súlyát, amit ezek a szavak váltanak majd ki belőle.

Tudom, hogy sosem hazudtál. Miért is tennéd? Megfelelő körülmények között, talán bosszantana a dolog, de ebben az esetben, nem lehetek telhetetlen.

Igazán jó hírrel szolgáltál. Végre talán minden egyes porcikám majd a tiéd lehet. Viszont kérlek, ne tégy meggondolatlan dolgot! Én is azt tettem nem is olyan rég és látod mi lett a vége. Egyetlen rossz szó, egy édes pillantás és eljöhet a nem várt baj. Ravasz vagy, mint a róka. Járj túl az eszén!

Őszinte részvétem a testvéreid miatt. Nem ismertem őket, de bármennyire is bután hangzik, még a démonoknak is igencsak fontossá tud válni a család. Talán még jobban is, mint az emberek azt gondolnák.

A Menedékről írom neked ezeket a sorokat. Érzem és hallom, hogy odakint tombol a vihar. Ugyan nem voltam felkészülve arra, hogy a pokol tüzét kell majd újra belélegeznem, de semmit se felejtettem az 500 év alatt. A sejtjeim emlékezőképessége hála megmaradt. Ameddig bírom, itt maradok, de néhány hét múlva el kell mennem, különben elveszítem a szárnyaimat.

Az ígéretedet nem felejtettem el, ám biztosan állíthatom, hogy sajnos sosem fog valóra válni. A szívem szakad meg, ha erre gondolok, de hosszú életem van. Talán egyszer ránk mosolyog a szerencse. A világ, ami elválaszt tőled, talán újra fényes lehet és a béke, ha eljön... akkor tárt karokkal és ezer csókkal foglak üdvözölni.

Egy észrevétlen könnycsepp indult útnak az arcán, majd a forró talajon ért földet. A halk sercegés hangját is lehetett hallani, de megfogadta, hogy nem fog többet sírni. Nem teheti meg. Nem olyan félvér ő, mint amilyennek beállították.

Néhány szobát átnézett mikor felemelte gondolkodásra a fejét a levélből. Italok százai, üvegek ezrei hevertek szépen sorba állítva a polcokon. Ételnek nyomát se lelte, de ez nem zavarta különösebben. Pár naponta elég volt étkezniük a kis társával. Tapasztalatból tudta, hogy a tűzmacskák, hetekig elélnek egy tűzrakás mellett is.

Én is szívesen mesélnék neked arról a rengeteg világról, amikben a könyvek lapjait olvasva jártam, de értelmetlen, gyermeteg dolog lenne. Az emberi világban, rohanó az élet. Egyetlen percre is csak könyörgés árán képesek megállni. Tovaszáll az életük és úgy érzik, ha ők maguk is az idővel versenyezve felveszik a ritmust, talán többet élhetnek majd. Tudják jól, hogy nem így van. Pedig mily' csodás, mikor arra a pár percre, megpihenve leülsz a padra és figyeled a naplemente ezernyi színét felvillanni a horizonton. Utazni s repülni se kellene érte. A szemük előtt van, még se látják a világ apró csodáit.

Mesélhetnék neked a munkámról, mesélhetnék az álmaimról. A mindennapok tovatűnő perceiről, de nem vagyok rá képes. Olyan semmitmondó szavak lennének, pedig tudom, hogy minden leírt szó fontos a te és az én számomra is. Csodállak, hogy képes vagy százezreket irányítani. Parancsolni nekik és terelni a jó irányba őket. Pedig emlékszem, mikor először találkoztunk. Egy fiatalnak tűnő hódító voltál. Csak a harc éltetett, mely most is ott loboghat a szívedben, még is fontossá vált, valami más is a számodra. Te sem hitted, hogy valaha lesz ilyen, ugye Hercegem?

Kérlek, légy óvatos! A lángtündérek már évezredek óta szétváltak. A Nap-láng papnői és a Vörös-láng bírói, már nem olyanok, mint voltak. Csalfák és sunnyogók. A fúriák és hárpiák, előszeretettel látogatják őket. A pokol összes légiója se lenne elég ahhoz, hogy győzedelmeskedjetek, ha a lények ellenetek fordulnak. A teljes pusztulást, se a halandók között, se a mágikus lények között nem engedhetitek meg magatoknak. Megpróbálok beszélni a Sötét-láng zsoldostanácsával. Addig is, várom újra a leveled, örömmel a szívemben.

Örök szerelmemet kínálom neked, most és mindig.

... a te Tündérdémonod.

Egy konyhaszerű helyre érkezett meg. Tisztaság volt, rend, bár a por belepte néhány helyen és az idő vasfoga is megnyilvánult a berendezéseken, de tökéletesen megfelelt volna egy egyszerű démon elvárásainak. Magához ölelte a levelet, majd lehunyta a szemét, hogy koncentrálni tudjon.

Hosszú percekig, majd órákig is eltartott, mire a fal mentén megjelent az apró lila aura. Örömében felkiáltott és mielőtt bezáródott volna a portál, átcsúsztatta rajta a levelet.

Kifáradva rogyott le az egyik üvegszékre az asztal mellett. Homlokát a hűvös fémre döntötte. Vett néhány mély levegőt, hogy megpróbálja csitítani háborgó lelkét. Az öröm és a félelem váltották egymást benne. Tartott attól, hogy bár most újra megjelent és lehetősége nyílt néhány szót váltani a szeretett férfival, de nem tudhatta, hogy mikor jön el újra egy 200 éves csend és nehéz némaság közöttük.

Hirtelen nem is tudta mit csináljon a szabadidejével, így a kaparászást hallva elindult, hogy megnézze magának a börtönhelységet, ahonnan a hang jött.

* * *

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése