Álomszövő Levelek: ... 5. levél ...

 


Cordelia a börtönhelység ajtajában állt. Maze a lábához dörgölte nedves orrát és elnyávogta magát.

– Tudom... – nézett le komoran az állatra, majd lehajolt, hogy megsimítsa a puha szőrét a fején.

Kellemetlen bűz áradt a helyről. A démonok nehéz, égett szaga, akiket a saját tüzükben kínoztak. Kegyetlenségnek tartotta, még is eszébe juttatta, a hercegével miként is találkoztak.

Nagykövetként érkezett a Pokol uralkodójának színe elé. Az estély, amire meghívták egy erőfitogtatás volt és lánykéréssel zárult.

Az eljegyzés csak formaság volt. Az ő Ura döntött úgy, az egész királyság előtt fogja megkérni a kezét, hogy ezzel megerősítsék a lángtündérek és démonok közötti szövetséget, így erős katonák hada állhatott a Pokol szolgálatába, ha szükségesnek ítélték meg. Ám ugyanez fordítva is járt. Ezt hitte Cordelia. De, mint minden gyenge nemzet, így a démonokhoz képest a lángtündérek is azok voltak. Csapdába csalták a Sötét-láng házát és ezzel minden lángtündért.

Obszidiánpengéjét szorítva magához, próbált volna elmenekülni. Úgy vonult el mindenki mellett, mintha láthatatlan lenne. Teljesen elnyomta az erejét. Unalmas, egyszerű démonszerű lényként érzékelhették csak. Nem vette észre, hogy a trón mellett álló férfi kiszúrta őt.

Miután összetalálkozott a Herceggel abban a kis beugróban, úgy sétált el, mint egy dáma, de legbelül remegett. Olyan heves vágyat érzett a férfi iránt, hogy szégyellte magát.

A nagyteremben ültek le egy hosszú, megterített asztalhoz. Egyik végén a Hercege ült. Vörös tekintetébe fúrhatta volna a sajátját, de nem tette. Az asztalfőn maga a Pokol Ura foglalt helyet. Pontosan olyan rideg volt, mint amilyennek beállították. Látta már, ám most csak unalmasan könyökölt az asztalra és tartotta meg a fejét a tenyerében.

Minden csontjában érezte, nem fogja sokáig bírni a kegyetlen mágiát és a forróságot. Fulladozott. Hol didergett, hol pedig izzadt. Szédült és émelygett, de nem mutathatta ki. Kihúzta magát, megnyalta kiszáradt, vörösre festett ajkát. Kezeit az ölébe ejtette és lesütötte a szemét. Megtanulta, hogyan kell viselkednie. Ő csak egy játékszer volt. Egy szolga, kinek semmi szava nem lehetett. Még az is meglepő volt, hogy egyáltalán lélegezni hagyták. Évtizedek óta gyötörte őt a bűntudat, hogy lépre csalta egy démon és ő készségesen átadott neki mindent.

Egy halvány fény jelent meg a tenyerében, majd egy apró cetli érkezett egy picinyke portálon keresztül az ölébe. Azonnal felkapta a fejét és a Hercegre pillantott. Ő csak egy borospoharat emelt felé, majd beleivott, de tekintetében sejtelmes, huncut fény csillant, amitől megborzongott. Széthajtotta az ölében elhelyezett szalvéta alatt a kis papírt.

„Látni akarlak! Éjfélkor a kupola tetején. A testvéremmel ne törődj, majd én elintézem, hogy ne akadékoskodjon."

Összeráncolt szemöldökkel olvasta el a sorokat. Kellett pár másodperc, hogy összerakja a képet, de végül csak meglepetten nézett a vörös szemű felé. Érezte magában az izgatott lüktetést. Azonnal felpattant volna, hogy odalépjen a férfihez, de csak összegyűrte a lapot és a kezébe csalt apró tűzzel, megsemmisítette.

Nagyon nehezen bírta ki, hogy ne pillantson folyamatosan felé. Egyetlen dolog terelte el a figyelmét, mégpedig a meghirdetett lánykérés. Semmit sem jelentett, se neki, se annak a férfinek, aki fintorogva térdelt le, majd húzta az ujjára a gyűrűt. Egy alku volt. Cordelia a lelkét adta s ezzel úgy tűnt, örökre megpecsételődött a sorsa.

Elgyötörten pillantott le a kezére órák múlva. Szerette volna a forrongó lávába, a semmibe hajítani a csodálatosan ragyogó és gonoszsággal átitatott ékszert, melyet a Leviatán, olyan undorodva húzott az ujjára.

Még élénken élt benne a véletlen felfedezett tekintet s Hercegének néma sajnálata és fájdalma, mikor meglátta a testvérét letérdelni előtte. De hamar váltott és unott, hideg pillantással jutalmazta az eljegyzést.

Ahogy ígérte a Hercege, meglepő módon tényleg nem kellett számolnia Urával. Olyan erős italokkal itatta le, hogy végül az egyik folyosóról szedték össze a szolgálók és cipelték a szobájuk csendjébe. Az ablakban ülve a némaságot, a férfi, hangos horkolása szakította meg néha.

Éjfél előtt nem sokkal, még mindig ugyanott ült. Félt. Félt, hogy újra csapdába csalják, miközben vágyakozva pillantott az ajtó felé. Remegett. Ha kiderül, hogy nem csapda és férjura rájön a tettére, talán se ő, se a népe nem éli meg a másnapot.

Vékony, hófehér hálóinget viselt. Fázott. A démoni forróságban is didergett, de végül elszánta magát. A lelke és teste is egy Démonhercegé. Semmilyen kínzás nem ejtene rajta már olyan sebet, mint a tudat, hogy akaratlanul is elárulta a népét. Felemelkedett a belső párkányról, majd elindult mezítláb surranva a köveken, egészen a palota kupolájának tetejébe.

Maze nyávogása ébresztette fel az álmodozásból. Kis társa körbe-körbe járta a lábát, miközben megbökte több ízben is a bőrét, nedves kis orrocskájával. Halk sóhaja a szoba hallgatag ürességébe szállt.

– Menjünk. Nem vagyunk idevalók. Nem maradhatunk sokáig. Ha rájönnek, hogy itt húztuk meg magunkat, akkor annak kegyetlen következményei is lehetnek – pillantott le a tűzmacskára, akinek szőre a forróságtól, halvány narancs fényben világított. Élvezte a meleget. Végre újra otthoni környezetben lehetett.

Behúzta maga mögött az ajtót, majd elindultak kis barátjával visszafelé. Bármennyire is akart, nem maradhatott. Tudta a következményeit annak, mi vár rá, ha megneszelik a jelenlétét. Túl közel került a pokoli síkhoz a Menedékben. Attól tartott Ura rátalál, és akkor az egész szökése és évszázados bujdosása értelmét veszíti.

Már az egyik szűk folyosón járt, mikor a föld felett nem sokkal, megjelent egy nagyon halvány, lassan örvénylő lila portál. Egy boríték kandikált ki belőle, de nem tudott teljesen átsiklani rajta.

Maze gyorsabb volt és odaugrott az aurához, hogy tűhegyes fogaival megragadja és húzni kezdje a levelet. Pár pillanat múlva, elterült a talajon a macska, ahogy nagyot bucskázott a rántást követően, de sikerült kihúznia a papírt. Felnézett gazdájára és büszkén rányávogott.

Cordeliának ideje se volt felfogni a történteket. Letérdelt Maze mellé és belefúrta arcát a macska hasán lévő finom, puha és forró szőrbe.

– Nagyon ügyes vagy! – suttogta boldogan. Maze az arcára tette kicsinyke mancsát, mintha megsimogatná, amitől könnybe lábadt a nő szeme. Sose gondolta volna, hogy egyszer egy állat lesz a legjobb barátja.

Jó alaposan megszeretgette, majd magához vette a borítékot és az ölébe kapta Maze-t is. Sietős léptekkel mentek vissza a kis szobába, ahova lepakolt. Leült a kanapéra és kibontotta a papírt. Meglepetten vette észre, hogy egy vékonyka, fémlánc is van a levél mellett. Tartozott hozzá egy medál is, melyen a két szélesre tárt szárny közepén egy kard ékeskedett. Fekete volt, de a szárnyak vérvörös színűek és élénken ragyogtak fel, mikor a kezébe fogta. Elmosolyodott az ajándékon, majd marokra fogta és olvasni kezdte a levelet:

Gyönyörű Tündérdémonom!

Köszönöm, hogy vagy nekem! Köszönöm, hogy bár messze vagy, még is megpróbálsz segíteni. Őszintén be kell vallanom, hogy most minden segítő kézre szükségünk van. Ha a Sötét-láng házát megtudod győzni, hogy álljanak az oldalunkra, akkor lehet esélyünk a Leviatán és a seregei ellen is. A homály démonjai lehetetlen helyzetbe kerülnének a fénytől, melyet elhozhat a néped.

Sajnálom, hogy nem tudok édes szavakat írni neked, de a háború egyre véresebb és egyre csak a végét járja az összes herceg. Kiéheztetnek minket szép lassan. Apám pusztítása a halandók között, már végleges, nem szólunk bele, nem is mernénk. A szárnyas barátaink pedig nem szólhatnak bele a dolgunkba. Az alku, amit több ezer éve kötöttek, nem engedi. Végtére is... az apokalipszis meg volt írva, még, ha nem is ily' módon.

100 év kedvesem. Élj túl ennyi időt még a kedvemért, hogy azután újra a karomban tarthassalak! Ugyanolyan körmönfont vagy, mint egy démon. Bízom a tudásodban és a képességeidben. Az én Hercegnőm vagy, pontosan ugyanolyan kegyetlen tudsz lenni, mint én is, még, ha benned van a fényes jó is.

– 100 év? – szaladt a szemöldöke a homlokáig. Olyan erősen szorította meg a szárnyas medált a markában, hogy a bőrébe vájt, mire kiserkent a vére és néhány csepp a combján landolt. Nem tudta, hogyan fogja kibírni.

Felemelte a fejét, hogy körbenézzen. A fekete füstüveg asztal a lábánál, porosan árválkodott. Néhány éjfekete fotel helyezkedett el két oldalt és a szobák felé vezető boltív oldalánál. Az italos polcokon megült a sötétség. Nem lehetett látni semmi mást, csak a lágy izzást a talajról és a néhány ütött-kopott lámpából kiáramló fény csíkját. A falakon fegyverek lógtak. Szekercék, pallosok és tőrök. Cordeliának megvoltak a saját fegyverei, amikkel úgy harcolt - ha szükséges volt -, hogy egyetlen karcolást se ejthettek rajta az egyszerű lények. Beleborzongott a gondolatba, miszerint a saját népe ellen kell majd használnia talán. Közben a szívében, némi bosszú halvány fénye is villant. Elégtételt vehetett volna a többi házon, akik nem fogadták el őt. Abba viszont nem tudott belenyugodni, hogy még 100 évet a Menedék forró és szűkös falai között éljen le. Kelletlen sóhajjal tért vissza a levélhez:

Ahol vagy, ott biztonságos. Még ne lépj ki a sivár földre! Amíg a Pokol Ura tombol, addig még bármi történhet. Milyen furcsa az élet. Egyetlen uralkodó se szólhat bele a harcba, amely tönkre teheti a pokol mélységes bugyrait is. Testvérek bolond háborúja! Bármennyire is fontos a család... a hatalom mindennél fontosabb és ezért vannak, akik mindenre elszántan küzdenek, tönkre téve világokat is, ha az az útjukban áll.

Viseld a láncot! Te vagy az egyetlen, akiben megbízom! Akiért az életem is odaadnám. Akinek a kezébe helyezem ezzel a lelkem. Vigyázz rá! Senki sem tudja, hogy mit rejt a kis ékszer, rajtad kívül.

Ezt a levelet égesd el és ne válaszolj rá. Gyűjts erőt! A Menedék rejtett szobájában találsz forrást. Az alagsorban van egy szárnyas ajtó, helyezd a medált a helyére, hogy kinyithasd. Kérlek, ne most essen meg a szíved az embereken és más lényeken! Mindent használj fel, amit csak tudsz!

Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy véget érjen ez a háború, de kérlek óvd az életed egyetlen, Hercegnőm!

Örök szerelmemet kínálom neked, most és mindig.

... a te Pokolherceged.

Lenézett a véres medálra, ami úgy ragyogott, mint egy vörös lámpás. Könnyek gyűltek a szemében. Átkozta magát, milyen gyenge és jelentéktelen. Sírásra késztette a leírt szó. A Hercege valóban a kezébe helyezte a lelkét. Egy Démonherceg, kinek semmilyen ellenség sem tudott volna máshogy ártani.

A legsebezhetőbb része, az élete ott feküdt a tenyerében. Akárhányszor elmondhatta volna, mennyire szereti, akárhány csókkal illethette volna az ajkait. Ezzel most bebizonyította neki a szerelmét olyan módon, ahogy csak egy démon tudta igazán. Az ajkához emelte a medált és lágy csókot hintett mindkét szárnyra.

– Én is szeretlek, Hercegem! – suttogta a finoman megmunkált fémre, egy halvány mosollyal a száján.

Lenézett Maze-re, majd felállt és levetette a ruháit, a láncot pedig a nyakába vette. A hideg fém libabőrt csalt a bőrére. Elszánt tekintetét meglátta a falon lógó tükörben. Bólintott saját magának, majd lenyúlt az időközben, már gyengén lángoló bundájú macskához.

– Menjünk Maze. Készüljünk fel. 100 év rettenetesen hosszú idő lesz – mosolyodott el, bár vidámság nem volt benne, se öröm. Csak az járt a fejében - ahogy az ölébe vette kis társát -, hogy akármire hajlandó lenne, mert megakarta óvni azt, akit és amit szeretett.

Elnyomott magában minden érzelmet, ami megakadályozhatta volna abban, hogy feltöltődjön. Rideg tekintettel sétált az említett szárnyas ajtó felé, miközben Maze a nyakában lifegő medállal játszott.

* * *

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése