Álomszövő Levelek: ... 6. levél ...

 


A Herceg a trónteremben ült. Három fok lépcső vezetett a lelkekből álló üléshez, melyek hangosan sikítottak és gomolyogtak megláncolva. A lépcsősoron terpeszkedett el, lazán megtámasztva magát az egyik könyökén, míg másik kezével a hasán simított végig jóllakottan.

Az egész termet beborította a vér, vörös színe. Hatalmas mészárlást rendezett. Mindenhol elhullott lények, démonok és fúriák hevertek szanaszét. Eredetileg a testvéreivel akart tanácskozni a következő lépésről, hogy megállítsák a fúriák benyomulását, de belülről sikerült megtámadniuk a palotát. Azt hitték ezzel végezhetnek vele, de arra nem gondoltak, hogy még gyengén és éhezve is egy hatalmas lény, egy Démonkirály elsőszülött fia.

Tekintetét a helyiségbe belépő férfire emelte, akinek vörös szeme, smaragdzöldbe váltott és összehúzott pupillája, kígyóra emlékeztető pillantást kölcsönzött neki. Magas, testes herceg volt. Hosszú, sötétbarna haját a fejének tetejére fogta, de még így is a hátát verte a vaskos tincse. Éles vonásai és erős csontozata, kiemelte ijesztő vigyorát. Néha előbukkant hegyes, kettéágazó nyelve vége is az ajkai közül. Olajzöld szmokingot viselt, amit temérdek megszáradt sötétbarna és vöröses folt tarkított. Fekete bakancsa dobbant a padlón, ahogy közeledett. Végül megállt a trón előtt pöffeszkedő férfivel szemben.

– Üdvözöllek, öcsém! – szólalt meg a vörös szemű. Hangja keresztülszáguldott a termen és dörmögésnek hatott a csendben. Még a sikoltozó lelkek is elnémultak. – Örülök, hogy eljöttél.

– Csábító mézesmadzagot húztál el előttem. Kíváncsi voltam, hogy mennyire szeretnél most átverni – húzta fel a vállait egy öblös és éles nevetéssel a másik.

– Megjegyezném, hogy én nem hoztam magammal erősítést. Talán a nagy Leviatán ennyire fél a drága bátyjától? – emelkedett fel a földről, mintha egyszerűen csak a légáramlat lökte volna meg. Körbenézett, miközben mélyen beleszagolt a levegőbe. Megtörölte a száját, majd békejobbot nyújtott a testvére felé.

– Talán bíztam volna meg benned? Ugyan testvérem, ennyire bolond nem vagyok! – fogadta el a felé nyújtott kezet. Erős szorítással üdvözölték egymást. Tisztességesen köszöntek, miközben mindkettőjük fejében a másik következő lépése járt.

– Mind bolondok vagyunk! – engedte el a kezét és legyintett egyet, miközben elindult, hogy köröket rójon testvére körül, arrébb rúgva néhány maradékot a földön.

Az egész teremben elhalványultak a fények. Sötét félhomály ereszkedett a testvérekre. Csak a Herceg mezítlábas csoszogását lehetett hallani. A Leviatán nem fordult utána, ahogy megkerülte. Ismerte már minden trükkjét.

– Alkut ajánlottál. Halljuk, miről lenne szó? – utasította bátyját, fenyegető éllel a hangjában. Felemelte egyik kezét és hívogató mozdulatot tett.

A nagy termet elözönlötték a fúriák, hárpiák, baziliszkuszok és lángtündérek. Olyan erős fényt csaltak a helyre a szárnyasok, hogy a Herceg pár pillanatig hunyorgott. Több tíz, tűzben égő tündérszárnyat látott, amik lágyan verdestek gazdáik mögött. Édes illatuk és félelemtől csillogó szemük vigyorgásra késztette. Kivillantotta feléjük a hófehér fogsorát és néhány páncélba öltözött férfi elé lépett.

Csendben figyelte őket. Oldalra döntötte a fejét, még a nyelve is kilógni látszott a nagy gondolkodás közepette. Látta rajtuk a lágy remegést, amit félelmük okozott. Néhánynak még a vértje is beleremegett, és halk ciripelő hangot adott ki, ahogy a mágikus fém súrlódott egymáshoz.

Fél lépést előrelépett és közvetlenül szemlélt néhány reszkető katonát, akik nagyokat nyelve, talán magukban rimánkodtak, hogy nem akarnak meghalni. A Herceg szórakozottan pillantott rájuk, majd a halál, nyugodt ábrázatát öltötte magára. Egyetlen lángtündér tekintetét figyelte és a benne tomboló rettegést.

– Bú! – dőlt előre egy hangos rikoltással. Az a néhány tündér, aki a közelben volt, hirtelen a magasba emelkedett, majd a padlóra esett ijedtében, míg a kisebb horda maradék katonája összerezzent és behúzták a nyakukat. A Herceg hahotázását, még a pokoli vadászmezőkön is lehetett hallani.

– Jól szórakozol testvér? – érdeklődött az állát simogatva a Leviatán.

Megforgatta volna a szemét a kígyószemű, ha hirtelen nem érzékel egy furcsa, meglepően édes illatot valahonnan. Ismerős volt számára. Évszázadok óta nem érzékelte.

Azonnal kitárta rubinvörös szárnyait, melyen néhány toll smaragdzölden ragyogott fel, míg végül egy szimbólum mintája vált kivehetővé rajta. A figyelők rúnájának kacifántos vonalait ábrázolta, amit szabad szemmel, alig lehetett volna látni, ám a Herceg jól tudta mit is jelent. Az ő démoni szemét nem csaphatta be akármi.

Az ő orrát is elérte a tüzes és zamatos aroma. Egy gyors mozdulattal testvére előtt termett és a torkának szorította az üvegpengéjét.

– Ne merj megmozdulni, vagy apánknak újabb fiút kell majd siratnia – sziszegte hidegen. Tekintete elfeketedett. Szeme vörösét bekebelezte a sötétség. A hideg nyugalom és a jeges hang a Leviatánt mozdulatlanságra ösztönözte.

Erősen örvénylő auraportál nyílt a két férfitől nem messze. Egy összehajtott papírlap csúszott ki belőle, amit felkapott a tündérek által létrehozott szél és a trónig repített. A két herceg megbabonázva nézte végig a levél röptét. Mozdulatlanul figyeltek, még levegőt se vettek.

– Szóval nálad van – A néma csendet, a Leviatán hangos sóhaja törte meg. Egyik ujját a penge éléhez érintette, majd lassan eltolta a nyakától a tőrt. Nem zavarta, hogy megsebesítette a mozdulat. Nem árthatott neki az üvegen lévő méreg.

A Herceg ellépett testvérétől, megvakarta a nyakát pengéjének életlen részével, miközben a papírért sétált. Hátat fordított a Leviatánnak. Nem félt attól, hogy hátba támadná. Túlságosan kecsegtető alkut akart neki ajánlani. Eszébe jutott emiatt, hogyan is vált Cordelia az ő hercegnőjévé.

A kupolában várt. Mindent beterített a sötétség. Semmit sem lehetett látni, ám ő tökéletes démonszemével figyelte, ahogy a lány közeledik és ijedten forgatja a fejét jobba-balra. Mozdulatlanul ült a földön, de végül felállt és kitárta akkor még vérvörös szárnyait. A levegőbe emelkedett hangtalanul, majd Cordelia fölé érve, leereszkedett előtte.

A tündér forró tenyere a mellkasát érintette. Ijedtében még az ingébe is belekapaszkodott és megszorította a selymes anyagot. A Herceg halkan kuncogott. Csettintett egyet, mire néhány gyertya lángja a magasba tört és homályos fénybe zárta őket.

Lenézett a gyönyörű, izzó szemekbe. Óvatosan két ujja közé csípte a lány állát, majd lehajolt hozzá. A lángtündér nem ellenkezett, csak még erősebben szorította a ruhát a marka között. Csókja lágy volt, forró és reszketeg. Átkarolta a tündér derekát, hogy magához szorítva őt, szenvedélyes táncba hívja a csókját. Halk sóhaj hagyta el Cordelia ajkát, ami tüzes parázsként szántotta végig a Herceg száját. Mindennél jobban vágyott a lányra. Érintései nyomán a ruhától is lassan megszabadította, majd gyengéden a földre döntötte.

Egész éjjel egymás karjai közé bújva váltak újra és újra eggyé. Minden pillanatot úgy éltek meg, mintha nem lenne holnap. A gyertyák lángjának fénye a testükre vetült. Forrón izzott mindenük. Egymást égették szenvedélyes szerelmükkel, ami abban a pillanatban megszületett, mikor csókkal pecsételték meg újabb találkozásukat.

Mire a fényfelkeltét végignézték, mindketten tudták, hogy nem akarnak mást többé. Cordelia keserű pillantással emelte fel a fejét. Nem szólalt meg, csak eszébe véste a férfi minden arcvonását. A Herceg beletúrt fekete hajába és a mellkasára vonta.

– Cordelia... – kezdte, miközben kissé eltolta magától, hogy a szemébe nézhessen. – Leszel az én hercegnőm? – kérdezte kisimítva egy kósza tincset a szeméből mosolyogva.

– A te hercegnőd vagyok, Pokolhercegem! – mondta határozottan. Tekintetében már nem szikrázott a félelem. Vad és tiszta szerelmet látott benne a Herceg, ami mindennél igazabb volt.

A csodálatos pillanatot, fúriák zavarták meg és a mérgező füstöt fújva érkező Leviatán.

– Szeretem, hogy minden démon azt hiszi, mennyire lehetetlen eltitkolni előlük bármit is. Azt hisszük magunkról, hogy mi vagyunk a gonosz rémek, az éjszakai vadászok. Angyalok gyilkosa és a ravasz alkudozások királyai. Pökhendi és felfuvalkodott kölykök, semmi mások nem vagyunk! – pillantott fivérére a Herceg. Kezébe vette a levelet, majd a nadrágjának zsebébe süllyesztette, kissé meggyűrve.

– Csak azok hiszik azt, akik nem tudnak jobbá válni önmaguknál, bátyám. Mindenkinek meg van a maga tudása, a maga évezrede és helye. Ha mindannyian annyira ostobák vagyunk, miért nem tett még rendet apánk? Gondolod ő nem tudja azt, amit mi mindannyian? – lépett párat a trón felé, hogy tenyerét a Herceg vállára téve, megszorítsa testvériesen.

– Ah, dehogynem! Ő az egyetlen, az első és a leghatalmasabb. Tisztelnünk kellene őt, mind apaként, mind harcosként. Ehelyett háborúzunk azért a hatalomért, ami sose lesz a miénk. Még visszavonulhatsz öcsém. Még életben maradhatsz, de ennek a harcnak, te csak a vesztese lehetsz a végén! – nézett a kígyószemű tekintetébe komoran. Már két testvérét elvesztette és bármennyire is gyűlölte, valahol mélyen mégis szerette a Leviatánt, a maga módján. – A család az első testvérem – simította arcára a tenyerét.

– Most gyenge. A hatalom elvette az eszét. Ha összefognánk, akkor megdönthetnénk az uralkodását. Letaszíthatnánk a trónról, hogy...

– Hogy utána te légy a Démonkirály kisöcsém? Miért vágyod-e hatalmat? Miért rimánkodsz, hogy életek és világok uralkodója légy? Nem elég elfoglalnod a helyed abban az ülésben – mutatott a Herceg a trónra, melyben a lelkek azóta is csendben gomolyogtak. – Meg is kell tartanod. Az uralkodás nem arról szól, hogy azt tehetsz, amire a szíved vágyik. Be kell biztosítanod magad. A félelem harcot szül. Nem elég, ha csak félnek tőled, tisztelniük is kell.

– Az maradjon csak az én dolgom, hogy mit, miért akarok! – csattant fel a Leviatán és ellökte a fivére kezét. – Beszélj az alkuról! Nem várom meg, hogy idecsődüljön minden kis démonszolgád! – fonta össze a mellkasán a karját, miközben visszasétált a katonái közelébe lassan.

– Rendben. Legyen így, de ne mond, hogy nem figyelmeztettelek! – A Herceg sóhaja halk volt és feszült, de mire elhagyta a száját, már csak azon járt a feje, miként rakjon egy apró kiskaput abba a megállapodásba, melyet ő maga eszelt ki.

A semmiből varázsolt elő egy régi pergament és egy főnix tollát, majd követte a testvérét, hogy az időközben előbukkanó asztal egyik végére üljön, míg a Leviatán helyet foglalt a másik oldalán. A tárgyalásuk, kezdetét vette, az alku megmásíthatatlanná vált.

* * *

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése