Álomszövő Levelek: ... 10. levél ...

 


Cordelia tudta mi a dolga. Ujja hegyével, észrevétlenül simított végig a medálon. Elnyomta a mosolyát és ehhez elég volt a Hercegére pillantania, akinek élettelen teste, ezernyi sebet rejtett. Megfeszült az állkapcsa az elfojtott szavaktól. Visszatartotta a könnyeit, amik akaratlanul is megjelentek a szeme sarkában. Nehezen bírta ki, hogy ne rohanjon oda a szeretett férfihez és ölelje magához. Mély levegőt vett, majd alig láthatóan biccentett a Démonkirály felé.

Az egyik sarokban, félszemmel egy apró lángcsóvát fedezett fel. Gyorsan mozgott, észrevétlenül. A démonok, mintha tényleg nem érzékelték volna - vagy nem érdekelték -, de Cordelia könnyedén látta a mozgását. Csak pár másodperc kellett, hogy rájöjjön mit is lát. Emlékek rohanták meg, miközben nagyot dobbant a szíve.

Éjszaka volt. Olyan sötéten köszöntek vissza a falak, hogy tökéletes látásával se érzékelt semmit. Lágy szellő keringett a kupola alatt, majd surranó léptek zajára lett figyelmes. Egyetlen pillanatra hunyta le a szemét, majd hatalmas, tűzben égő tündérszárnyait kitárta, hogy fénnyel töltse meg a feketeséget. Körbe kémlelte a kastély elhagyatott részét, de nem látott mást, csak a fényesen csillogó obszidiánt és a tüzes kő ragyogását.

Újabb hangot hallott. Szárnyait eltüntette, hogy a sötét lepel ráboruljon. Akkor látta meg. Egy nagyon apró, kölyök tűzmacska hadakozott az egyik fal beugrójában. Karmait kieresztve, sziszegve kapott egy láthatatlan valami után.

Cordelia halkan osont a padlón lépdelve. Pár méter múlva látta meg, ahogy a kiscica egy kobolddal viaskodik. A ronda, kopasz lény, önelégülten vigyorgott le a macskára. Szájába próbálta tömni azt a darab húst, amiért harcolt. Hangosan kezdett el cuppogni az ételen, miközben többször is ellökte a macskát, aki fáradtan maradt a földön végül. Mély levegőket vett, de idegesen járt a farka.

Cordelia pár lépéssel átszelte a közöttük lévő távolságot, majd megragadta a kobold grabancát. Karmaival tépte ki a gonosz lény kezéből a húst, majd kihajította az ablakon a kis rosszcsontot. Nagyot nyekkenve, sipítozva rohant el, miután földet ért.

Leguggolt a tűzmacska elé, aki pici mancsait a nő felé emelte, miközben szemében éhség és hála futott át. Leült, óvatos mozdulattal az ölébe húzta a cicát, aki fáradtan hagyta magát. A tenyerében tartva az ételt hagyta, hogy halkan morogva essen neki a húsnak.

– Maze – suttogta maga elé. A macska már a Herceg lábánál ült. Vörösen égő bundája, vesztett fényéből. Fekete lángok jelentek meg rajta, majd egybeolvadt a sötéttel.

– Feladja a harcot, átadja a győzelmet, cserébe nem öllek meg a szeme láttára, hanem visszakapod a lelked és szabad leszel – szakította ki a Leviatán hangja a felfedezéséből.

– Ilyet sose tenne – jelentette ki határozottan és fordult a férfi felé, miközben próbálta szemmel tartani a macskát.

– Megtette, ugyanis elrabolta az én kedvenc kis tündéremet. Nem rólad szól a háború kislány, de fontos szerepet töltöttél be. Miattad nyertem meg a csatát – nevetett halk, sziszegő hangot hallatva háttérzajként. – Miattad, mert voltál olyan ügyes, hogy elcsavard a bátyám fejét.

Szárnyai megrebbentek. Sose tudta volna elfelejteni ezt a hangot.

Fújtatva, sziszegve érkezett a Leviatán egyenesen Cordelia és a Herceg felé, a titkos találkozójukra. Bármennyire is úgy tűnt, teljesen alámerült az alkoholmámornak aznap este, éber volt. Látta és tudta, hogy a nő mire készül.

Keményen ragadta meg Cordelia torkát. Mozgása olyan gyors volt, hogy nem bírt mozdulni. Levegőért rimánkodott a teste. A Herceg, dühében örvénylő lila portált nyitott mögöttük, majd teljes erejével belecsapódott a Leviatánba. Kitépte karmai közül Cordeliát. A fúriák és az akkor megjelenő hárpiák moccanni se tudtak. Amint a Leviatán eltűnt az aurában, a Herceg felégette a kupola teljes területét s benne mindenkit.

Cordelia talpa alatt megnyílt a föld. Alig eszmélt fel, már is elnyelte a sötétlila örvény. Akkor látta utoljára a Hercegét.

– Már nem vagyok a tiéd! – szólalt meg elcsukló hanggal.

Bármennyire is távol maradt tőle, rettegett a férfitől. Talán jobban is, mint magától a Pokol Urától, aki csendesen támasztotta meg a vállát a falon, miközben Hercege mellett a láncokat piszkálta. Látszott rajta mennyire untatja a párbeszéd. Fintorba fordult az arca, de csak egy rövid pillanatra látta Cordelia.

– Ah, dehogynem! Erre még szükséged van, nem igaz? – emelte fel a kezét. Tenyerében egy vékony fonál jelent meg, majd a földön, kibontakozott a semmiből Cordelia lelke.

Átlátszónak ható, fehéres teste, gomolygott, mint a lágy köd. Kitárt szárnyai a magasba emelték. Menekülni próbált, de a Leviatán a fonál segítségével lerántotta, majd elkapta a nyakát és erősen rászorított.

A tündér érezte a belsőjében a feszítést, a fájdalmas szúrást a mellkasában. Mintha újra és újra kitépnének belőle egy darabot. A szívéhez kapott és kétségbeesve figyelte a vergődő lelkét a férfi karmai között.

– Alkut kötöttél! Nem szegheted meg! – kiáltotta nyöszörögve, miközben térdre borult a kíntól.

– Mitévő leszel, gyermekem? – érkezett a király sejtelmes hangja a fejében újra.

– Arról nem volt szó, hogy nem játszhatok a lelkeddel addig, míg bele nem sorvadsz – húzta gunyoros mosolyba a száját. Cordelia a Pokol Ura felé kapta fájdalomtól eltorzult arcát, majd vissza a Leviatánra.

A Herceg lábánál egyre nagyobbá vált a fekete láng, már nem maradhatott sokáig a sötétbe rejtve, de még úgy tűnt továbbra se foglalkozik Cordelián kívül vele más. Abban a pillanatban fonódott össze a Démonkirállyal a tekintete, mikor Maze elnyávogta magát. A király ajka, széles vigyorba szaladt.

– Maze! – lehelte a szavakat maga elé. Elfogyott a levegője. Szédült és már alig látott. Homályos tekintettel hajtotta le a fejét. Csak reménykedett abban, hogy hűséges társa, segít neki.

Fekete lángok csaptak ki a macskából. Egy szempillantás alatt nőtt a tízszeresére, míg már a Leviatán testes méreteinél is jóval nagyobbá vált. Sötét tűz kavargott körülötte, míg két füle között, hatalmas, kürt szerű szarvak nőttek. Vörösen világított fel a szeme, pupillája összehúzódott. Karmai a földbe vájtak és hatalmas morgással fordult a Leviatán felé.

– Ez... lehetetlen... ez egy...

– Iruthefa – fejezte be a Pokol Ura gyermeki vigyorral, a Leviatán remegő szavába vágva.

A démonherceg a földre rogyott. Lehajtotta a fejét Maze előtt. Könyörögve beszélt hozzá az ősi démon nyelven.

Cordelia minden fájdalma megszűnt, mikor a Leviatán elengedte a vergődő lelkét. Szájtátva meredt az ő apró, marcona barátjára. Soha életében nem látott még ilyen lényt, mint ami előtte tornyosult. Maze körbejárta, megszaglászta és élesen morgott a Leviatánra.

– Maze? – találta meg a hangját. Óvatosan felemelkedett a földről. Lábai remegtek még az előző átélt kíntól. Tett pár tétova lépést felé. Mellette a király is csak egy apró, törékeny démonnak hatott, még a szárnyaival együtt is.

Kezében erősen fénylett fel a szárnyas medál, ahogy közeledett a Hercegéhez is minden lépésével. Tenyerébe rejtette, míg nem, ott állt az óriás macskaszerű lény előtt és a Hercege között.

Maze gomolygó füstként ölelte körbe a tündért, pengésnek tűnő farkával. Mélyen mordult egyet, majd dorombolni kezdett, amitől az obszidián is megremegett a falon.

Cordelia nem késlekedett. Nem tudta mi történt pontosan, de a medált a földre dobta. Letérdelt és öklével addig ütötte, míg meg nem repedt a kis ékszer.

– Nem, nem lehet! – emelte fel a fejét a Leviatán és a tündér után nyúlt, de az iruthefa elkapta a férfit és a földre taszítva, megállt felette. Jókora mancsaival a talajra szögezte a karjait.

Forróság öntötte el a helyiséget. Mindent felemésztő tűz lángolt a falakon. Megolvadt fém csöpögött a plafonról. Cordelia ijedten húzta össze magát. Lehunyta a szemét és próbált lélegezni a perzselő forróságban. Karjaira néhány csepp fém csöppent, mire felsikított, de nem mozdult. Tehetetlen volt. Savként marta bőrét egyre több helyen. A fájdalom kezdett elviselhetetlen lenni a számára. Érezte, hogy nem fogja kibírni a mágiát és a tüzet, ami körbeveszi.

Pár pillanattal később, éjfekete szárnyak takarták be az egész testét.

– Pihenj, Tündérdémonom, nem lesz semmi baj – suttogta egy édes hang, mielőtt lehunyta a szemét és elnyelte a sötétség.

* * *

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése