Álomszövő Levelek: ... 9. levél ...

 


Azt hitte, már nem lehet jobban összetörni a szívet, de tévedett. Ajkai megremegtek. Nem kapott levegőt. Begyűrte a levél sarkát, ahol fogta és annyira rázkódott, hogy a földre kellett ülnie. Nem hitte el az olvasott sorokat. Egyetlen kérdés járt a fejében:

– Meghalt? – nézett fel a Pokol Urára könnyes szemekkel. Hangja olyan gyenge volt, hogy a legkisebb szellő is elnyomta az erejét.

– Az attól függ, gyermekem – pillantott le rá hűvösen. Semmilyen érzelmet nem lehetett leolvasni róla. Cordelia szeme előtt egy szívtelen démon állt, akit mintha semmi sem érdekelne.

Suhogás hangja burkolta be a körülöttük beállt néma csendet. A Démonkirály szárnyai, lassan mozogtak. Kavarták a levegőt és pernyét repítettek a magasba. Rövid ideig a vörös és fekete tüzet nézte Cordelia. Csodálta a látványt, itta magába. Még sose látta a királyt teljes alakjában. Sejtette, hogy most se mutatta meg a valódi arcát, de így is félelmetesnek és gyönyörűnek gondolta.

– Hogy érted ezt? – kérdezte kis idő múlva reszkető kézzel, amit ökölbe szorítva nyomott a fadeszkának. Ezzel visszatartva magát attól, hogy elrohanjon.

– Olyan ajándékot kaptál tőle, amit csak egy bolond szerelmes adhat. Gondolkodj kicsit – guggolt le elé a démon. Szárnya szétterült mögötte, majd óvón hajtotta a nő köré, mint egy védelmező ölelést.

Cordelia nem értette. Sürgette elméjében a gondolatokat. Szédült. Az arany szárnyak meleget árasztottak magukból, de nem pokoli forróság volt, hanem kellemes, megnyugtató energia.

– A háború, egy kellemetlen játszadozás. A gyermekeimnek meg kell tanulnia, hogy nem minden úgy történik, ahogy azt ők akarják. A démonok között elég, ha egy halk suttogás éri a megfelelő személyt és kirobban a harc. Nem rejthetjük el a személyiségünk kegyetlen, harcos énjét. Mindig is katonák voltunk és sose leszünk mások. Mikor elejtettem azt a bizonyos mondatot, tudtam, hogy mi fog történni. Felkészültem rá és...

– Te robbantottad ki a háborút? – vágott a démon szavába és emelte fel a fejét hirtelen. Hitetlenkedve nézett a király szemébe, szívét düh marcangolta. Izzó tekintetében gyűlölet szikrázott. – Miért? Mi célt szolgált az, hogy a saját gyermekeidet küldöd a halálba? – kérdezte fújtatva. Fején az apró szarvak, már nem csak pislákoltak. Erősen fénylettek és a magasba meredtek.

– Túlságosan elpuhultak. Romlott lelküket átjárta a szerelem, a béke, a nyugalom. Arra nem számítottam, hogy két gyermeket is elveszítem, de a tombolásom itt a halandók világában, nem véletlen volt. Nem az elvesztésük miatt tettem. Mint mondtam a tisztító tűz, új életet lehel a talajba és ennek már évezredek óta meg kellett volna történnie, így viszont... az angyalokkal kötött szövetségünk gyenge lábai, továbbra se rogytak meg. – Letérdelt a nő elé és mint egy ártatlan, elveszett lányt, a karjai közé húzta. Cordelia mereven fogadta, félelemmel átjárva az ölelést. Szívesen tépte volna ki a király kegyetlen szívét, hogy mindent helyre hozzon.

A Démonkirálynak pokoli füst, kénkő és méz illata volt. Fesztelenül simította végig a tündér fekete haját. Erős mágia sugárzott belőle, de nem volt fullasztó, nem erőltette Cordeliára és egyáltalán nem tűnt démoninak. Barátságos, szeretetteljes felkarolás volt és a démon szíve nyugodtan, ütemesen dobbant a mellkasában ahogy ráhajtotta a fejét.

– Miattad árulták el Őt. Te segítetted a fúriákat és te suttogtál a lángtündérek fejébe is – jelentette ki nem sokkal később, miután teljesen ellazult a karjai között. – Nem vagy jó apának, de királynak sem.

– A fúriáknak nem kellett segítség. Mindig is áruló népek voltak. Elég egy halk fenyegetés és annak az oldalára állnak, aki könnyedén söpörhetné el őket a föld színéről is. – Magukra takarta aranyló szárnyait. – Az én feladatom, hogy a pokol pontosan azt kapja, amit megérdemel. A háborúnak vége, de a történetnek még nincs.

Sistergő hang hatolt be Cordelia fülébe. Talpa alatt pulzált a föld. Egy lágy rántást érzett a belsőjében, majd hirtelen tűnt el a király és az óvó tollak sokasága.

A földön ült, féloldalasan megtámasztva magát. Mikor körbenézett, ledermedt. Összefacsart szíve megdobbant, majd a mélybe hullott a legapróbb szilánkokra törve.

Hercege kifeszítve, a falra akasztva, lehajtott fejjel lógott. Fekete szárnyain már csak néhány toll takarta vékony hártyáját. Éles pengék álltak ki a végéből. Testét lecsupaszították, a figyelők rúnáját a mellkasába karcolták. Élettelen, mozdulatlan némaságban függött a láncokon, melyek az obszidiánhoz kötötték.

– Több ezer gyermekem van – harsogott bele a csendbe a Démonkirály hangja. – Félvérek, tiszta vérűek. Még is ő volt az egyetlen, akinek volt annyi furfang a fejében, hogy megtegye, ami senki másnak nem jutott eszébe – lépett oda a fiához, majd beletúrt fekete hajába, hogy megemelje a fejét.

Cordelia mozdulatlanul ült a földön tovább. Nem bírta feldolgozni a látványt. Az ő Hercegét, holtan a pokolban leláncolva. Mikor meglátta a férfi lehunyt szemét, felpattant.

A kastély falai megremegtek a sikításától. Kezeit ökölbe szorította és a pokol mágiáját szívta magába. Tündérszárnyai kirobbantak a hátából, amit sziszegő fájdalommal viselt el. Szarva magasra csavarodott, hosszú farkincáján ezernyi tüske és penge jelent meg. Karmai megnőttek, egészségesen vájtak bele a tenyerébe, hogy apró vércseppeket hullajtson a földre. A harag fűtötte. Megújult erővel pillantott gyűlöletének forrása felé.

– Mit tettél? – ordította a király felé. – Hogy tehetted ezt? Milyen király vagy te? – köpte a szavakat minden lépéssel közelebb kerülve a démonhoz.

Talpa alatt lángolt a talaj. Ruhái lefoszlottak tűzbe borult testéről. Tekintetében ezeréves fájdalom súlya látszódott. Semmije sem maradt. Mindenét elvette az előtte tornyosuló, aranyszárnyú Démonkirály. Hű volt a megnevezéséhez. Démoni kegyetlenséggel ölt meg mindent és minden lehetőséget, hogy valaha is boldog legyen. A béke sose jöhetett el, mert a férfi megfosztotta a világot attól, aki elhozhatta volna.

– Érted köttetett a halálos alku, leány – jelent meg a semmiből felbukkanva a Leviatán. Gyilkos mosoly bujkált a szája szélén. Tekintete semmi jót nem ígért. Úgy mérte fel Cordeliát, mintha csak egy darab húst látna maga előtt.

– Miféle alku? – kérdezte meglepetten. Dühe egy pillanat alatt szállt a semmibe. Tehetetlenség ült meg rajta. Szárnyai verték a levegőt és lágy remegéssel ölelték körbe, ahogy magára vonta. Elakart tűnni, elakart bújni. Démonok játszmájába keveredett, amit sose akart a magáénak tudni.

– Ne felejtsd el gyermekem, hogy a te kezedben van minden lehetőség – duruzsolta Cordelia elméjébe a Démonkirály. Mély hangja és nyugodt szavai megtorpanásra késztették. Felé fordulva, átható tekintettel találkozott. Remény? Szeretet? Nem tudta eldönteni mit is lát benne, de lassan, apró lánggal pislákolt fel benne egy mély gondolat.

Fejében visszhangzott Hercege levelének néhány sora, miközben csuklójára tekintett, melyen ott lifegett a szárnyas medál, újra halvány vörös fénnyel pislákolva.

„Viseld a láncot! Te vagy az egyetlen, akiben megbízom! Akiért az életem is odaadnám. Akinek a kezébe helyezem ezzel a lelkem. Vigyázz rá! Senki sem tudja, hogy mit rejt a kis ékszer, rajtad kívül."

* * *

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése